De De Zodiac RV 5500 Vortex 4WD (Vortex 4) met vierwielaandrijving reinigt naast de bodem en wanden ook de waterlijn en is uitgerust met drie werkprogramma's: enkel de bodem, enkel de waterlijn of de bodem, wanden én de waterlijn. "' class='popover-hover'>Zodiac RV 5500 Vortex 4WD zwembadrobot is het paradepaardje van Zodiac. De Vortex 4 4WD is compleet vernieuwd met nieuwe reinigingsprogramma's en nieuwe opties. In dit artikel behandelen we deze nieuwe zwembadrobot.

 


 

Zodiac Vortex 4 4WDNaar onze mening is de Vortex-serie van Zodiac nu helemaal compleet. Na de zodiac De Vortex 1 is het instapmodel van de populaire Zodiac Vortex-serie voor de reiniging van de zwembadbodem. Het grote voordeel van de Zodiac Vortex 1 is het compacte formaat en het ultieme gebruiksgemak. "' class='popover-hover'>Zodiac Vortex 1 zwembadrobot,   De Zodiac Vortex 3 is een zwembadrobot met een ultiem gebruiksgemak. De robot is uitgerust met 2 programma's: het reinigen van de zwembadbodem (1,5 uur) en het reinigen van de zwembadbodem én de wanden (2,5 uur). "' class='popover-hover'>Zodiac Vortex 3 zwembadrobot en   De Zodiac Rv 5400 Vortex Pro 4WD zwembadrobot (Vortex 3) is uitgerust met vierwielaandrijving waardoor de grip verbeterd is. De zwembadrobot is uitgerust met twee werkprogramma's: enkel de bodem (1,5 uur) of de bodem en de wanden (2,5 uur). "' class='popover-hover'>Zodiac RV 5400 Vortex 4WD zwembadrobot brengt Zodiac begin 2013 de Vortex 4 4WD uit. Helaas hebben we hem nog niet binnen maar tijdens de officiële introductie hebben wij er al even mee mogen spelen.

Vortex, Vortex, Vortex

Het lijkt erop dat zodiac dit jaar veel aandacht besteed aan de Vortex-serie. Je zou dan ook bijna de overige zodiac zwembadrobots vergeten zoals de Sweepy, Indigo en Cybernaut. Wij vinden het niet erg want we hebben het afgelopen jaar gemerkt dat de Vorte-serie goed in de smaak valt bij onze klanten. 

Vortex 4 4WDZodiac Vortex 4 4WD

Is de De Zodiac RV 5500 Vortex 4WD (Vortex 4) met vierwielaandrijving reinigt naast de bodem en wanden ook de waterlijn en is uitgerust met drie werkprogramma's: enkel de bodem, enkel de waterlijn of de bodem, wanden én de waterlijn. "' class='popover-hover'>Zodiac RV 5500 Vortex 4WD zwembadrobot niet gewoon de Vortex 3 4WD met een afstandsbediening? In eerste instantie is dat zeker het geval. Zodiac heeft echter flink haar best gedaan om het apparaat vanaf de basis opnieuw te ontwikkelen. Zo heeft de Zodiac Vortex 4 4WD een nieuw bedieningspaneel, nieuwe reinigingsprogramma's, een nieuwe caddy en een super-high-tech afstandsbediening. Wij vinden het waard om deze nieuwe punten even uit te werken.

  • Nieuw bedieningspanneel met een strakker design en een betere bevestiging aan de caddy.
  • Nieuw reinigingsprogramma; men heeft nu de keuze tussen: alléén bodem, wand + bodem en nu alléén waterlijn!
  • Week timer om de reinigingcyclus per dag te programmeren en alles compleet te automatiseren.
  • Nieuwe caddy waardoor de zwembadrobot beter te manoeuvreren is.  
  • Lift-system-function. De robot komt automatisch naar de waterlijn waardoor deze makkelijker uit het water te tillen is. De zwembadrobot verwijdert zelf het water wat nog in de zwembadrobot nog aanwezig is en schakelt zichzelf hierna uit.
  • High-Tech afstandsbediening uitgerust met 3D sensoren. Geen knoppen meer maar simpelweg de afstandbediening bewegen in de richting waar de robot heen moet. Een beetje zoals bij de smartphones van vandaag.
  • 4 wiel-aandrijving. De robot heeft een extreem goede grip tegen de wanden. Geen enkele zwembadrobot kan dit evenaren.

Conclusie

Wij waren zeker onder de indruk van de De Zodiac RV 5500 Vortex 4WD (Vortex 4) met vierwielaandrijving reinigt naast de bodem en wanden ook de waterlijn en is uitgerust met drie werkprogramma's: enkel de bodem, enkel de waterlijn of de bodem, wanden én de waterlijn. "' class='popover-hover'>Zodiac RV 5500 Vortex 4WD zwembadrobot (en de 3 4WD). De zwembadrobot is echt zeer goed doordacht en erg goed uitgewerkt. Door het extreme gebruiksgemak en de interessantie opties is de Vortex 4 4WD onze favoriete zwembadrobot van dit moment! We kunnen niet wachten tot hij binnenkomt.